Sănătate

Noi echipamente medicale la Spitalul de Recuperare Cluj. Investiție de peste 10 mil. de lei.

27 de echipamente medicale, în valoare de peste 10 milioane de lei, vor ajunge la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj.

27 de echipamente medicale, în valoare de peste 10 milioane de lei, vor ajunge la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj/ Foto: Consiliul Județean Cluj 27 de echipamente medicale, în valoare de peste 10 milioane de lei, vor ajunge la Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a 27 de noi aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație. 

 


Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:
 Un medic stomatolog de la SCJU Cluj face voluntariat ca să ajute persoanele defavorizate. A tratat gratuit sute de pacienți.

„Această investiție din fonduri europene este foarte importantă din perspectiva beneficiilor pe care noile dotări le vor aduce pacienților Ambulatoriului Spitalului nostru de Recuperare. Acestea vor facilita procesul de diagnosticare și tratare, contribuind esențial la îmbunătățirea stării de sănătate a numeroși pacienți”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Valoarea celor 27 de noi aparaturi și echipamente medicale este de 10.024.286 lei, fără TVA.

Printre dotările de care va beneficia unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără un ecograf 4D, un sistem robotizat pentru mers, un sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, precum și șase electrocardiografe cu 12 canale.


De asemenea, au mai fost achiziționate un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, un aparat de terapie nanopulse, un sistem pentru recuperarea membrelor superioare prin stimulare vizuală intensă și un aparat de terapie shockwave focalizat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Doi bărbaţi, consumatori de droguri şi diagnosticaţi cu HIV, confirmaţi cu difterie cutanată netoxigenă

Numărul infecțiilor respiratorii a scăzut, deși suntem în plin sezon rece

abonare newsletter