Sănătate

Harta Șpăgii în spitalele din toată țara, în luna aprilie. Unde se situează Clujul în top și unde cer cei mai mulți medici mită?

În ce spitale din județul Cluj și din țară s-a cerut mită în luna aprilie 2024?

În ce spitale din țară s-a luat șpagă/ Foto: depositphotos.com În ce spitale din țară s-a luat șpagă/ Foto: depositphotos.com

 

 


În fiecare lună, clujeanul Dragoș Vana realizează „Harta Șpăgii” din spitalele din România, pe care o publică pe platforma graphs.ro

 


Ultimele date, cele din luna aprilie 2024, arată că există o ușoară creștere a mediei naționale la 4,56%. Media națională pentru luna martie 2024 a fost de 4,38%. 

Județele care au raportat cele mai puține cazuri de mită sunt următoarele: Timiș (2.79%), Cluj (2.92%) și Sălaj (3%).


Județele în care pacienții au raportat cele mai mari rate privind șpaga în spitale sunt: Harghita (10,18%), Giurgiu (9,56%) și Ialomița (8,89%). 

Harta Șpăgii în aprilie 2024/ Foto: Dragoș Vana - Facebook

“<<Harta Șpăgii>> pe ultima lună se prezintă cu o ușoară creștere a mediei naționale la 4.56%. În frunte sunt situate județele Timiș (2.79%), Cluj (2.92%) și Sălaj (3%). La coadă avem județele Harghita cu (10.13%), Giurgiu cu (9.56%) și Ialomița cu (8.89%). Bucureștiul cu 4.17% se situează, ca de obicei, aproape de media națională”, a transmis clujeanul Dragoș Vana. 


Situația în spitalele din Cluj

În ultima lună, situația șpăgii din spitalele din Cluj a crescut. La întrebarea „Dacă vi s-au solicitat bani sau alte tipuri de recompensații de către personalul medical, doriți să sesizați acest fapt?”, în luna aprilie 2024, 100 de pacienți au răspuns „Da”, iar în luna martie 2024, 97 de persoane au răspuns „Da”.

Situația exactă din spitalele din Cluj este următoarea, potrivit raportărilor făcute de pacienți:


Situația în spitalele din Cluj/ Sursa: graphs.ro
Situația în spitalele din Cluj/ Sursa: graphs.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Harta Șpăgii” în spitalele din toată țara, în luna martie. Care este situația în Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter