Sănătate

Ceaiul care ajută în tratamentul bolii Alzheimer. Te ferește de bolile tractului respirator și reduce inflamația.

Ceaiul care ajută în tratamentul bolii Alzheimer și are multe alte beneficii pentru organism. Acest ceai este recomandat de specialiști datorită efectelor pe care le aduce sănătății noastre.

Ceaiul care ajută în tratamentul bolii Alzheimer. Te ferește de bolile tractului respirator și reduce inflamația. | Foto: pixabay.com Ceaiul care ajută în tratamentul bolii Alzheimer. Te ferește de bolile tractului respirator și reduce inflamația. | Foto: pixabay.com

 

 


Ceaiul care ajută în tratamentul bolii Alzheimer și are multe alte beneficii pentru organism. Acest ceai te ferește și de bolile tractului respirator și reduce inflamația. 

 


Ceaiul care ajută în tratamentul bolii Alzheimer

Ceaiul de urzici ajută în tratamentul bolii Alzheimer. De asemenea, are multe alte beneficii pentru organism, precum reducerea inflamației, a hipertensiunii și ameliorarea osteoartritei, potrivit viataverdeviu.ro.

Urzica a fost studiată timp îndelungat și și-a demonstrat eficiența în tratarea artritei, astmului, infecțiilor vezicii urinare, bronșitei, gingivitei, gutei, urticariei, pietrelor la rinichi, laringitei, sclerozei multiple și sindromului premenstrual. 


Beneficiile ceaiului de urzică

Urzicile sunt o sursă foarte bună de nutrienți, conținând, printre altele, proteine, grăsimi, fibre alimentare și carbohidrați, dar și minerale și vitamine. 

Pentru a înțelege mai bine cât de benefică este urzica pentru organism, iată câteva afecțiuni pe care le poate ameliora:
- stimulează sistemul limfatic întărind imunitatea;
- ameliorează simptomele de artrită;
- elimină acidul uric de la nivelul încheieturilor;
- întărește sănătatea glandelor suprarenale;
- ajută în diabetul zaharat;
- stimulează lactația la femeile care alaptează;
- înlătură simptomele de menopauză;
- calmează crampele menstruale și reduce balonarea;
- dizolvă pietrele la rinichi;
- reduce hipertensiunea;
- ajuta în bolile tractului respirator;
- ajuta la funcționarea rinichilor;
- este de ajutor în cazurile de astm;
- reduce inflamația;
- diminueaza problemele de ten;
- s-a dovedit utila in tratamentul bolii Alzheimer.


Cum se prepară ceaiul de urzică?

Ceaiul de urzică poate fi preparat în numeroase moduri. Metodele popularea includ uscarea frunzelor și amestecarea urzicii cu alte plante. 

Cel mai simplu și rapid de pregătit este ceaiul de urzică. Pentru acest lucru se va fierbe apa în care se vor adaugă cât mai multe din frunzele plantei. Se lasă la infuzat, timp de cel puțin 10 minute, potrivit sfatulmedicului.ro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

10 beneficii dovedite ale ceaiului verde. E una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă

Descoperă beneficiile incredibile ale ceaiului de fructe de pădure. Oferă energie corpului și are proprietăți anti-îmbătrânire

Ultimele Stiri
abonare newsletter