Sănătate

Căldura afectează animalele de companie. Cum să îți protejezi de caniculă cel mai bun prieten?

Lunile de vară cu zile caniculare pot fi periculoase pentru animalele de companie. Cum să îți protejezi de caniculă cel mai bun prieten?

Căldura afectează animalele de companie. Cum să îți protejezi de caniculă cel mai bun prieten? | Foto: pixabay.com Căldura afectează animalele de companie. Cum să îți protejezi de caniculă cel mai bun prieten? | Foto: pixabay.com

 

 


Canicula afectează animalele de companie. La fel ca oamenii, animalele de companie pot avea de suferit din cauza temperaturilor extreme.  

 


Canicula, un disconfort extraordinar pentru animale

Căldura foarte mare poate crea un disconfort extraordinar pentru animalele de companie, precizează Andrei Timen, medic veterinar chirurg la clinica Trivet din Cluj-Napoca.  

„Căldura foarte mare creează un disconfort extraordinar pentru animalele de companie. Disconfortul este creat în special la câini, la rasele brahicefalice, cei cu botul scurt şi cu probleme respiratorii. Probleme mai apar şi la căţeii în vârstă, la cei seniori, după vârsta de 7-8 ani de zile. Aceştia au cele mai mari probleme. Probleme mai apar şi la căţeii cu afecţiuni cardiace, cu afecţiuni respiratorii, resimt mult mai puternic efectele nocive ale căldurii. De asemenea, pisicile sunt expuse la căldură. Orice animal, orice vietate suferă de caniculă. Trebuie să încercăm să le asigurăm un microclimat cât mai apropiat de cel normal”, a declarat Andrei Timen, pentru monitorulcj.ro


Cum să îți protejezi de caniculă cel mai bun prieten?

Medicul veterinar a oferit câteva sfaturi prin care putem proteja animalele de companie de caniculă. 

„Trebuie ca plimbările să fie dimineaţa sau seara, la ore la care temperatura să nu depăşească 25-26 de grade. Să aibă apă la dispoziţie permanent şi să fie schimbată de 2-3 ori pe zi, pentru că se încălzeşte şi încălzită fiind există riscul dezvoltării de bacterii în vasul cu apă. În casă dacă sunt căţei din rasele brahicefalice, cum ar fi bulldogii, mopsul, e bine să fie ţinuţi în camera cea mai răcăroasă. Dacă este şi aer condiţionat cu siguranţă îi ajută pentru a avea un confort termic în perioada de caniculă. În camera în care stau ar trebuie să fie în jur de 25-28 de grade. Acestea sunt temperaturi suportabile. Dacă temperatura depăşeşte 28 de grade e necesar să luăm măsuri”, a mai declarat Andrei Timen. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sfatul medicului: Cum ne protejăm de arsurile solare? Atenție, părinți, pielea copiilor este foarte sensibilă la arsuri solare!

Căldură mare la Cluj! Spații de răcorire pe vreme de caniculă, amenajate de Primăria Cluj-Napoca.

Zi toridă și maxime de 38 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter