Sănătate

Cum scoți petele galbene de pe hainele albe? 5 metode eficiente.

Petele galbene se imprimă foarte ușor pe hainele albe, dar există multe produse naturale pe care le poți face acasă pentru îndepărtarea acestora.

Cum scoți petele galbene de pe hainele albe? 5 metode eficiente. | Foto: pixabay.com Cum scoți petele galbene de pe hainele albe? 5 metode eficiente. | Foto: pixabay.com

 

 


De cele mai multe ori, petele galbene se află în zona axilelor, acolo unde, combinaţia dintre sebum, detergentul de rufe şi sărurile de aluminiu conduc la apariţia lor. De asemenea, lipsa unui deodorant bun poate fi una dintre cauze. Alegerea unui antiperspirant bun te va ajuta în combaterea acestor pete. Specialiştii recomandă un deodorant care să nu conţină săruri de aluminiu. 

 


Cinci metode eficiente pentru a scoate petele galbene de pe hainele albe

Există mai multe remedii naturale prin care poţi scoate petele galbene de pe hainele albe, potrivit hainesecond.ro.

Cinci metode eficiente pentru a scoate petele galbene:
Sare şi lămâie pentru eliminarea petelor galbene
Două lămâi stoarse şi o lingură de sare sunt singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a avea rezultate excelente. Într-un lighean cu apă caldă, adaugă sarea şi cele două lămâi stoarse şi lasă hainele la înmuiat în jur de o oră – două în functie de dificultatea petei. După ce s-au înmuiat, pune-le la spălat ca în mod obişnuit şi usucă-le bine. 


Apa oxigenată – aliatul în lupta cu petele galbene
Ai nevoie doar de 125 de mililitri de apă oxigenată şi 125 de mililitri de apă caldă, pe care le torni într-unul dintre compartimentele maşinii de spălat. Dacă petele sunt mai vechi sau mai dificile, poţi adăuga acest amestec direct pe haina afectată.

Oţetul alb – un ajutor de nădejde pentru petele galbene
125 de mililitri de otet alb şi 62 de mililitri de detergent vor fi suficienţi pentru ca hainele tale să îşi recapete aspectul. Nu trebuie decât să torni amestecul obţinut într-unul din compartimentele maşinii tale de spălat şi hainele tale vor fi ca noi. Mai mult, poţi pune hainele pătate într-un lighean plin de apă şi oţet şi vei obţine acelaşi efect.


Laptele rece – ajută la eliminarea petelor galbene
Ai nevoie de 500 de mililitri de lapte rece, 250 de mililitri de apă şi 6 cuburi de gheaţă. Pune cuburile de gheaţă în apă, iar mai apoi adaugă o cană de apă rece peste. Lasă rufele la înmuiat timp de o oră, iar după aceea le poţi spăla ca în mod normal. După ce se vor usca, vei observa că hainele tale nu mai au nicio pată.

Bicarbonat de sodiu şi lămâie – benefic pentru eliminarea petelor galbene?
Ai nevoie de 100 de grame de bicarbonat şi 62 de mililitri de zeamă de lămâie. Într-o găleată cu apă adaugi bicarbonatul şi lămâia, iar mai apoi pui hainele la înmuiat timp de o oră. După aceea, clăteşte-le cu balsam şi pune-le la uscat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cele mai simple metode pentru îndepărtarea pesticidelor din fructe și legume

Cu ce cureți grăsimea de pe vasele emailate. Metoda simplă și eficientă recomandată de specialiști

Ultimele Stiri
abonare newsletter