Sănătate

Douăzeci de ani de sprijin pentru copiii dependenți de dializă. Emanuel Ungureanu: „Datoria noastră este să le producem cât mai multe momente de fericire”.

Se împlinesc 20 de ani de când copiii dependenți de dializă din România sunt sprijiniți prin eforturi comune pentru a face față unui diagnostic dur. „E datoria noastră să le producem cât mai multe momente de fericire”, spune deputatul Emanuel Ungureanu.

20 de ani de sprijin pentru copiii dependenți de dializă. Emanuel Ungureanu: „Datoria noastră este să le producem cât mai multe momente de fericire”.|Foto: Emanuel Ungureanu Facebook.com 20 de ani de sprijin pentru copiii dependenți de dializă. Emanuel Ungureanu: „Datoria noastră este să le producem cât mai multe momente de fericire”.|Foto: Emanuel Ungureanu Facebook.com

 

 


Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima tabără organizată la mare de deputatul Emanuel Ungureanu pentru zeci de copii dependenți de dializă din România.

„Clipe de bucurie într-un ocean de suferință”

După cum semnalează Emanuel Ungureanu, unii din copiii suferinzi de boli cronice de rinichi nu au putut fi salvați din cauza impedimentelor financiare sau a evoluției necontrolate a afecțiunii renale. 


Cazul Adinei, tânăra care a murit în urmă cu 12 ani din cauza neglijenței medicale, trebuie să ofere mai multă speranță și încredere că prin efortul conjugat al oamenilor de bine, copiii cu afecțiuni renale merită sprijiniți în continuare pentru a se face bine

„Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima tabără pe care am organizat-o la mare, împreună cu regretatul doctor Aurel Bizo, pentru zeci de copii dependenți de dializă din România!


CITEȘTE ȘI: 
Surprize în tabără pentru 40 de tineri cu insuficiență renală cronică. Ungureanu: „Tabăra celor mai iubiți dintre pământeni”

Mulți dintre acești copii din Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru sunt în mormânt, unii pentru că boala lor cronică de rinichi nu a putut fi ținută sub control, alții pentru că nu au avut familii destul de bogate să îndestuleze lăcomia unor lucani netrebnici fără inimă.

Se împlinesc 22 de ani anul acesta de când mă implic ca voluntar în susținerea acestor supraviețuitori, am trăit alături de ei ca asistent social clinician clipe de disperare, agonie dar și fragmente de bucurie extraordinare.


De ce am ales să vă vorbesc despre familia mea extinsă de la mormântul Adinei, de pe Calea Șagulu din Timișoara?

Pentru că trebuie să înțelegeți toți cei care mă cunoașteți că viața acestor luptători pe care îi iubesc este scurtă și plină de necazuri, deci, datoria noastră a tuturor este să le producem cât mai multe momente de fericire. Și în tabere, sunt fericiți.


Am plâns la mormântul Adinei, cu toate că au trecut 12 ani de la moartea ei. Începuse Facultatea de Medicină de la Timișoara cu dorința fierbinte de a deveni un medic mai bun și mai milos decât medicii care au neglijat-o în ultimii ani de viață...

Adina a murit cu o durere adâncă în suflet, cumva i s-a sugerat că încurcă cumva sistemul sanitar în care ar fi vrut să-și slujească și ea semenii, ca medic cu suflet”, a fost mesajul emoționant transmis de Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. 

Tabere pentru copiii dependenți de dializă

Deputatul Emanuel Ungureanu a anunțat că organizează în acest an o serie de tabere dedicate copiilor dependenți de dializă. Acesta i-a îndemnat pe oamenii cu inima mare să „doneze clipe de bucurie”, astfel încât copiii cu afecțiuni renale să aibă parte de mai multe momente de fericire. 

„Anul acesta pregătesc trei tabere pentru ei, gura lor de aer proaspăt, Delta Dunării și Marea Neagră în iulie, Sicilia în septembrie și tabăra de Revelion în decembrie, în Cluj-Napoca.

Sunt cumplit de trist astăzi. Vă rog, la final, pe toți cei care aveți o microîntreprindere și nu ați donat 20% din impozitul pe profit pe anul trecut să o faceți redirecționând orice sumă pentru Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Grădinaru. Vă stau la dispoziție pentru detalii cu numărul meu de telefon, 0744502877.

Cei care nu pot face asta, pot dona clipe de bucurie în contul : Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru

Cont, RO45BTRL01301205F94787XX, la Banca Transilvania!

Mulțumesc frumos din suflet!

Luptăm pentru Viață!”, a notat deputatul Emanuel Ungureanu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tineri dependenți de dializă, în tabără în Sicilia. La tratament, dar și la mare! Emanuel Ungureanu: „Am avut un an foarte greu. Trebuia să ieșim din perioada asta de chin și depresie” FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter