Sănătate

Spitalul Medicover Cluj devine centru de excelență în chirurgie robotică (P)

Directorul programului de chirurgie robotică al Spitalului Medicover Cluj este profesorul Nicolae Crișan, medic primar urolog; echipa coordonată de acesta are o experiență de 16 ani de chirurgie robotică, cu peste o mie de cazuri gestionate.

Foto Profesorul Nicolae Crișan, medic primar urolog; Foto Profesorul Nicolae Crișan, medic primar urolog;

 

Spitalul Medicover Cluj devine centru de excelență în chirurgie robotică prin dotarea cu cel de-al doilea robot da Vinci și numirea profesorului Nicolae Crișan, medic primar urolog, ca director al programului de chirurgie robotică. 


Prin integrarea celor mai noi tehnologii și colaborarea cu experți de renume, noul proiect al Spitalului Medicover Cluj răspunde nevoilor pacienților pentru o îngrijire medicală eficientă. Tot mai mulți pacienți își întreabă urologul despre această variantă de tratament, iar în ultimii patru ani cererile pentru intervenții cu chirurgie robotică au înregistrat o creștere anuală de aproximativ 60%. 

Echipa coordonată de profesorul Nicolae Crișan are cea mai mare experiență din România în domeniul chirurgiei robotice urologice, cu 16 ani de practică și peste o mie de cazuri gestionate. Din această echipă fac parte medicii Nicolae Crișan, Andrei Popa, Paul Medan, Emanuel Căta, Emanuela Ionuțaș și Marius Apetrei.


Aproximativ 90% din patologia urologică, mai ales cea oncologică, este abordată acum robotic, iar predicțiile echipei sunt ca în următorii cinci ani toate intervențiile de prostatectomie radicală să se realizeze în România doar prin chirurgie robotică.

Prin demararea acestui amplu program de chirurgie robotică urologică, Spitalul Medicover Cluj are ca obiectiv facilitarea accesului tuturor pacienților la chirurgia robotică și dezvoltarea conceptului de medicină socială, prin parteneriate strategice cu organizații și asociații.


Spitalul Medicover Cluj are cea mai mare echipă de profesioniști cu experiență în abordul chirurgical robotic, care acoperă o gamă extinsă de patologii, de la urologie, la chirurgie gineco-oncologică și urologie.

Despre Medicover România


Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară și 5 spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și India. În 2022, Medicover a înregistrat venituri totale de 1.510 milioane de euro, având peste 44.000 de angajați. Pentru mai multe informatii, vizitați: www.medicover.com.


Foto Spitalul Medicover Cluj

CITEȘTE ȘI:

Cea mai complexă intervenție chirurgicală intraabdominală efectuată prin abord minim invaziv robotic, în premieră la Spitalul Medicover Cluj (P)

abonare newsletter