Social

Începe plata pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune

Ministerul Muncii a anunțat că începe plata prestațiilor pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune (VMI).

Începe plata pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. FOTO: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale/ Facebook Începe plata pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. FOTO: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale/ Facebook

 

 


Începând de marți, 20 februarie, se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card, iar între 22 februarie și ultima zi a lunii se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română. Până acum s-au înregistrat 209.856 de beneficiari (familii și persoane singure).

 


Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că Venitul Minim de Incluziune (VMI) este un program de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească problemele financiare pe care le întâmpină. 

Suma totală care va fi plătită celor 209.856 de beneficiari în această lună este de 132.918.895 de lei.


Ce este Venitul Minim de Incluziune (VMI)

VMI reprezintă un program pentru asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină.

VMI se acordă persoanelor singure/ familiilor care obțin un venit net mai mic sau egal cu nivelurile maxime stabilite prin lege, pentru fiecare dintre cele două componente: 


  • Pentru ajutorul de incluziune, nivelul maxim al venitului net trebuie să fie de 275 lei/persoană, respectiv 400 de lei în cazul persoaei singure cu vârsta de cel puțin 65 de ani;
  • Pentru ajutorul pentru familia cu copii, nivelul maxim al veniturilor trebuie să fie de 700 lei/membru de familie.

Articol realizat de Andrei NARIȚA

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Venitul minim garantat şi alocaţia pentru sprijinirea familiei, înlocuite cu venitul minim de incluziune! Până când poți depune cerere?

Ultimele Stiri
abonare newsletter