Social

Ziua Mondială a bolii Alzheimer, marcată la Cluj. Flash mob pe Cluj Arena și activități interactive.

În fiecare an pe data de 21 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a bolii Alzheimer. În centrele din Cluj vor fi organizate o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană în ceea ce privește această maladie neurodegenerativă.

În fiecare an pe data de 21 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a bolii Alzheimer| Foto: depositphotos.com În fiecare an pe data de 21 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a bolii Alzheimer| Foto: depositphotos.com

 

 


Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj organizează în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, o serie de evenimente dedicate „Zilei Internaționale Alzheimer”. 

 


„Sunt activități extrem de benefice, care răspund unor nevoi reale. Ceea ce urmărim este să contribuim la  limitarea efectelor acestei afecțiuni cu o incidență tot mai ridicată. În acest scop, ne propunem să oferim clujenilor servicii sociale de calitate, adaptate în permanență necesităților comunității”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Activitățile programate sunt menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituțiile abilitate cu privire la problematica bolii Alzheimer și să promoveze serviciile oferite de cele două instituții partenere la nivel local și județean. 


Programul evenimentelor

Evenimentele se vor desfășura în perioada 19-23 septembrie 2024, după următorul program: 

Joi, 19 septembrie 2024, pe stadionul Cluj Arena, între orele 16.00-18.00, va fi organizat un Maraton al Memoriei & Flash Mob. 


Vineri, 20 septembrie 2024, între orele 9.00-12.00, va avea loc o campanie de testare gratuită a memoriei, în contextul diagnosticării precoce a bolii Alzheimer. Campania se va desfășura în următoarele locații din municipiul Cluj-Napoca: 

  • Centrul Comunitar Județean Cluj , Str. Albert Einstein, nr. 14, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori nr.1, Str. Șt. O. Iosif,  nr. 1-3, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori nr. 2, Str. Decebal, nr. 21, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori Mărăști, Str. Aurel Vlaicu, nr. 3 A, Cluj-Napoca
  • Centrul de Zi pentru Seniori Observatorului, Str. Observatorului, nr. 1-3, Cluj-Napoca.

Luni, 23 septembrie 2024, în intervalul orar 10.00-13.00, va fi organizată, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj, de pe str. Albert Einstein, nr. 14, Ziua Porților Deschise. 


Pentru a participa la activitățile interactive organizate în cadrul evenimentelor, doritorii se pot înscrie accesând link-ul https://forms.gle/AeHedk6FtTDxpiBe9

Activitățile dedicate „Zilei Internaționale Alzheimer” se adresează întregii comunități, fiind un prilej excelent de a comunica propria experienţă, de a discuta şi de a învăţa împreună. Bolnavii Alzheimer şi aparţinătorii acestora au nevoie de acces la servicii de calitate, de o varietate de soluţii concrete și de modele de intervenţie integrate pentru a oferi suport personalizat celor afectaţi de această boală. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Demența dă semne încă de la 45 de ani. Cum arată ochii când ai risc crescut de Alzheimer.

VIDEO. Momente emoționante! Bolnavii de Alzheimer din Cluj, ajutați de copii „să nu uite”. Ateliere de muzică, pictură și desen

Ultimele Stiri
abonare newsletter