Social

49 de elevi de liceu au aflat ce înseamnă să fii polițist, în cadrul unei tabere școlare gazduită de Școala de Poliție din Cluj - FOTO

Timp de o saptămână, în perioada 4 - 8 august 2014, 49 de tineri de liceu din 7 județe din Râmânia au participat la tabăra școlara „Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei”, găzduită de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca și a cărui obiecti a fost promovarea diversităţii etnice şi a echităţii etnoculturale, prin încurajarea tinerilor minoritari să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.

Ajunsă în acest an la cea de-a IV-a ediție, tabăra școlară „Misiune posibilă - Şanse egale în alegerea carierei”organizată de Fundația ”Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală” Cluj-Napoca, în colaborare cu Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii Bucureşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a desfășurat în perioada 4-8 august 2014 la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Cum pot deveni polițit?

Obiectivul principal al taberei a fost promovarea diversităţii etnice şi a echităţii etnoculturale, prin încurajarea tinerilor minoritari să opteze pentru o carieră în structurile poliţiei.


„Timp de o săptămână, 49 de tineri de liceu, de diferite etnii (maghiară, germană și lipoveană), din 7 judeţe - Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş și Satu Mare - au putut afla direct de la sursă cum pot deveni poliţişti şi ce tip de pregătire parcurg elevii şcolii de poliţie clujene”, afirmă organizatorii proiectului dedicat liceenilor.

Elevii, polițiști pentru o zi

Programul a debutat cu activități de orientare profesională, urmate de vizitarea Secției 3 de Poliție a Municipiului Cluj-Napoca și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al Județului Cluj.


„Sub genericul ”O zi din viața unui elev al Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan”, tinerii, echipați complet, au participat la aplicaţii practice ale profesiei de poliţist: instrucţia tragerii, criminalistică și tactică poliţienească. Cele mai apreciate momente au fost încătușarea și conducerea persoanei suspecte la sediul secției de poliție, dar și amprentarea acesteia. În simulatorul de trageri, cea mai mare parte a tinerilor au făcut față cu brio diverselor scenarii pregătite de către instructorii școlii”, mai adaugă reprezentanții scolii de poliție din Cluj-Napoca.

Înafara programului de instruire, elevii au derulat diverse activități sportive, au vizitat centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca și au participat la un spectacol folk în amfiteatrul școlii.

abonare newsletter