Social
Cluj Napoca a intrat în competiţia Oraşul Reciclării 2015
Un număr de 46 de oraşe s-au înscris anul acesta în competiţia Oraşul Reciclării, informează organizatorul, Eco-Rom Ambalaje.
Eco-Rom Ambalaje a lansat cea de-a treia ediţie a competiţiei Oraşul Reciclării, adresată primăriilor municipalităţilor din România. Timp de şase luni, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară vor încerca să arate că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje.
Numărul primăriilor înscrise în concursul aflat la cea de-a treia ediţie a crescut de la 20 în 2012 la 46 anul acesta.
Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiţie sunt: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.
La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de Oraşul Reciclării şi marele premiu: un parc tematic în valoare de 12.000 euro - un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.
În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Ocupantul locului al doilea se va bucura, timp de o săptămână, de vizita autocarului hich tech din cadrul programului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării, prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.
Municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, relatează Mediafax.
Cei peste 5 milioane de locuitori din cele 46 de oraşe înscrise în competiţie pot separa deşeurile de hârtie, sticlă, plastic şi metal prin intermediul a peste 10.200 de containere colorate pe care le au la dispoziţie.
La cele două ediţii anterioare ale competiţiei câştigătoare au fost oraşele Tulcea şi Sfântu Gheorghe.