Sport
„Săptămâna mare” a fotbalului sibian. Sâmbătă va avea loc primul meci pe Municipalul reconstruit de „Fabrica de stadioane”
Cu etapa din acest weekend, intrăm în „săptămâna mare” a fotbalului sibian. Fotbal Club Hermannstadt revine pe Stadionul Municipal, sâmbătă 10 februarie, de la ora 19, într-un meci cu Farul Constanţa, liderul Superligii României la fotbal.
Noul stadion municipal Sibiu/FOTO: mesageruldealba.ro
Ne aşteptăm deci la o partidă cu tribunele pline, dincolo de duelul fotbalistic de referinţă pentru istoria oraşului, a Stadionului Municipal. E primul meci oficial de fotbal disputat pe (noua) arenă a oraşului, una proaspăt reconstruită în urma unei investiţii de cca 40 milioane de euro.
După omologarea de către Liga Profesionistă de Fotbal, eveniment care a avut loc în 29 noiembrie şi inaugurarea festivă, în prezenţa oficialităţilor locale de Moş Nicolae, sâmbătă vine rândul inaugurării printr-un prim meci de fotbal.
Inaugurarea aduce în atenţia publică un fapt cu totul remarcabil: stadionul a fost edificat de către un important constructor local, CON-A, care şi-a câştigat o veritabilă faimă de „fabrică de stadioane”. Aceasta, pentru că firma CON-A contabilizează nu mai puţin de cinci proiecte mari cu funcţionalităţi sportive, însumând nu mai puţin de 700 de milioane de lei, scrie mesageruldealba.ro
Un portofoliu impresionant de construcţii sportive
În portofoliul companiei deţinute de omul de afaceri Mircea Bulboacă s-au adunat în ultimii ani impresionante structuri cu destinaţie sportivă: Cluj Arena, stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova şi stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.
Construcţia cu cea mai mare valoare a investiţiei este stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, un proiect de aproape 250 de milioane de lei, inaugurat în 2017 şi plasat în rândul celor mai bune structuri de acest fel din lume.
CON-A a construit la Cluj-Napoca Sala Polivalentă şi Cluj Arena. Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă şi încăpătoare construcţie destinată organizării de evenimente. Construcţia realizată de CON-A deţine deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.
Cel mai recent proiect anunţat din zona sportivă pentru CON-A este construirea noi săli polivalente la Piteşti. Noua sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri şi va putea găzdui mai multe tipuri de competiţii sportive internaţionale, precum handbal, volei şi baschet, dar şi evenimente non-sportive.
Iar, zilele trecute, a fost inaugurat Municipalul sibian.
Materiale de forţă de muncă locale
Un alt fapt, de asemenea remarcabil pentru angajamentul local privind comunitatea locală al companiei, este că aproximativ 80% din materialele de construcţie folosite la ridicarea noului stadion sunt produse în Sibiu, de fabricile grupului CON-A şi alţi parteneri locali. Este vorba despre materialele folosite la construcţie, elemente de structuri de beton, profile de geamuri, de uşi şi altele de acest fel.
Stadionul Municipal a fost practic reconstruit de la zero, noua structură a stadionului include vestiare pentru sportivi, antrenori şi copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune şi o sală de forţă.
De asemenea, arena sportivă beneficiază de spaţii generoase pentru mass media, incluzând sală de conferinţe, spaţii de lucru cu acces la wi-fi , trei studiouri de televiziune, sală pentru crainici, camere de machiaj etc. În plus, în exterior există locuri speciale pentru amplasarea camerelor TV.
Instalaţia de nocturnă a stadionului corespunde tuturor normelor UEFA. Totodată, stadionul oferă facilităţi pentru atletism şi box. Există o pistă de atletism în lungime de 400 de metri cu patru culoare şi o sală de atletism situată sub tribuna a II-a care oferă condiţii optime de pregătire. Stadionul beneficiază şi de o sală de box cu vestiare şi grupuri sanitare proprii.
În acelaşi timp, cei care vin să asiste la diversele manifestări pe care le va găzdui stadionul vor avea la dispoziţie şi 21 de spaţii de alimentaţie publică.
CITEȘTE ȘI: