Sport

Meciul România-Olanda din optimile EURO 2024 va fi transmis pe ecranul gigant din Piața Unirii. Aviz scandalagiilor: Se poate ajunge la amenzi sau chiar la închisoare!

Jandarmii și polițiștii clujeni vor fi prezenți în Piața Unirii cu ocazia transmiterii meciului de fotbal România-Olanda. Aviz scandalagiilor. Se poate ajunge la amenzi sau chiar la închisoare!

Meciul România-Olanda din optimile EURO 2024 va fi transmis pe ecranul gigant din Piața Unirii| Foto: Aurel-Constantin Bîrliba - monitorulcj.ro Meciul România-Olanda din optimile EURO 2024 va fi transmis pe ecranul gigant din Piața Unirii| Foto: Aurel-Constantin Bîrliba - monitorulcj.ro

 

 


Jandarmii și polițiștii clujeni vor fi prezenți mâine, 2 iulie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde se va transmite live meciul de fotbal România-Olanda pentru a preveni și a combate infracțiunile săvârșite cu violență, precum și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a evenimentului.

 


Marți, 2 iulie 2024, de la ora 19:00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca va avea loc transmiterea live a meciului de fotbal România-Olanda din optimele de finală de la EURO 2024, eveniment la care atât polițiștii, cât și jandarmii clujeni vor fi prezenți pentru a asigura a desfășura activități de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a evenimentului programat.

Aviz scandalagiilor: Se poate ajunge la amenzi sau chiar la închisoare!

Mai mult, oamenii legii le recomandă suporterilor să nu aibă asupra lor materiale pirotehnice, recipiente din sticlă ori alte obiecte contondente care pot pune în pericol siguranța participanților. De asemenea, este interzisă afișarea inscripțiilor care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.


În caz contrar, scandalagii s-ar putea alege cu amenzi usturătoare, dar și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

„Mâine, 2 iulie, polițiștii și jandarmii clujeni vor fi prezenți în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a desfășura activități de prevenire și combatere a infracțiunilor săvârșite cu violență, precum și a faptelor de natură să împiedice desfășurarea normală a evenimentului programat în Piața Unirii, începând cu ora 19, unde se va proiecta pe un ecran de mari dimensiuni meciul România – Olanda. Haideți să-i susținem pe tricolori cu sufletul, într-o atmosferă sportivă și de fair-play!
Totodată, le recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice. Amintim faptul că, potrivit articolului 371 din Codul penal, «Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă»
Sfătuim să nu aibă asupra lor materiale pirotehnice, recipiente din sticlă ori alte obiecte contondente care pot pune în pericol siguranța participanților la această activitate de susținere a naționalei României.
Suporterilor care fac parte din galerii le recomandăm să nu afișeze inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Conform Legii 60/1991, sunt interzise astfel de obiecte.
Subliniem faptul că, potrivit Legii 61/1991: «săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice» reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 lei și 1.000 lei.
Totodată, același act normativ sanționează «provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă», cu amendă de la 200 la 1.000 de lei”, a transmis IPJ Cluj.


Articol scris de Ilinca Dandoczi

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nu mai sunt bilete suplimentare disponibile pentru meciul România – Olanda. Românii au asigurate doar 7.000 de bilete.

Nicușor Bancu, suspendat din primul 11 pentru duelul din optimi cu Olanda! Care este echipa probabilă a României

Ultimele Stiri
abonare newsletter