Sport

FC Universitatea Cluj se află pe locul al treilea în topul academiilor din România

Centrul de copii și juniori al clubului FC Universitatea Cluj ocupă poziţia a treia în topul academiilor din ţară, potrivit clasificării realizate de Federaţia Română de Fotbal (FRF).

FC Universitatea Cluj se află pe locul al treilea în topul academiilor din România | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook FC Universitatea Cluj se află pe locul al treilea în topul academiilor din România | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Centrul de copii și juniori al clubului FC Universitatea Cluj ocupă poziția a 3-a în topul academiilor din țară, conform clasificării realizate de FRF. 

 


„U” a înregistrat un salt de cinci poziții față de 2023 când a ocupat locul opt, transmit reprezentanţii clubului. 

FC Universitatea Cluj, locul 3 în topul academiilor din România

Academia FC Universitatea Cluj a obținut un punctaj de 86.48 puncte. Pe primele două poziții se află Farul Constanța (92.53 puncte) și Csikszereda Miercurea Ciuc (87.66 puncte). Centrul de juniori se clasează mai bine decât FCSB (85.66 puncte) și Sepsi OSK (85.14 puncte), academii poziționate pe locurile patru și cinci.


Clasificarea Academiilor, impact în obținerea Licenței de Liga 1

Conform deciziei de Comitet Executiv din 27 iunie 2021, a crescut punctajul pe clasificarea academiei pentru obținerea licenței de participare în Liga 1, de la 60 la 75 de puncte, în următoarele condiții:
- dacă nu se îndeplinește baremul de 60 de puncte, se păstrează refuzarea licenței: în cazul cluburilor care nu ating 75 de puncte, vor primi o amendă de 100.000 lei. Va fi creat un fond special, iar banii vor fi redistribuiți în mod egal cluburilor din Liga Elitelor U19 și U17 care nu au fost amendate.

Cum se punctează academiile

Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.


Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte: strategie şi filozofie (10,4%), echipe şi jucători (12,6%), staff tehnic (19,7%), staff suport (7,1%), antrenamente şi meciuri (9,6%), infrastructură şi facilităţi (20,3%), rezultate (20,3%). 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj a anunțat al treilea transfer al verii. Capitanul naționalei Republicii Moldova, Vadim Rață, vine în Cluj.

Dorinel Oancea rămâne la „U” Cluj. Jucătorul și-a prelungit contractul pentru încă un sezon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter