Sport

Zi de meci. „U” Cluj se întoarce pe teren propriu contra echipei Sepsi OSK.

FC Universitatea Cluj se întoarce pe propriul teren după mai bine de trei săptămâni. „Șepcile roșii” vor juca, luni, 19 august, contra echipei Sepsi Sfântu Gheorghe.

FC Universitatea Cluj se întoarce pe propriul teren după mai bine de trei săptămâni| Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook FC Universitatea Cluj se întoarce pe propriul teren după mai bine de trei săptămâni| Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


FC Universitatea Cluj va avea un nou meci cu cei de la Sepsi OSK, luni, 19 august, pe stadionul Cluj Arena.

 


În această perioadă, „Șepcile roșii" au obținut o victorie pe terenul CFR-ului (3-2) și două remize albe (0-0), la Ploiești și Arad

Meciul de luni reprezintă abia al șaselea duel între cele două combatante. Până acum, bilanțul este de partea covăsnenilor, care au reușit să se impună de două ori. Universitatea a câștigat o dată, iar alte două dueluri s-au terminat la egalitate. În toate aceste confruntări, „U” Cluj a marcat două goluri, în timp ce Sepsi a înscris de trei ori.


CITEȘTE ȘI:
Ioan Ovidiu Sabău, înaintea meciului cu Sepsi OSK: „Trebuie să arătăm mult curaj. Trebuie de fiecare dată să te reîncarci, să îți găsești motivația.”

Cea mai importantă partidă dintre Universitatea și Sepsi s-a consemnat pe 24 mai 2023, când echipele antrenate pe atunci de Ioan Ovidiu Sabău, respectiv Cristiano Bergodi se întâlneau în finala Cupei României. 120 de minute nu au fost suficiente pentru a decide câstigătoarea (0-0), urmând ca Sepsi să triumfe în urma loviturilor de departajare.

Meciuri echilibrate și victorii la limită pe Cluj Arena

Din cele cinci dueluri directe, doar două au avut-o drept gazdă pe Universitatea Cluj. În ambele situații, meciurile au fost echilibrate, iar victoriile au fost obținute la limită. Dacă prima confruntare a fost câștigată de oaspeți cu 1-0 grație golului marcat de Rondon, „U” Cluj și-a luat revanșa în sezonul trecut când a reușit să se impună cu același scor. În 9 octombrie 2023, Dan Nistor transforma un penalty și păstra toate punctele la Cluj, aducând primul succes al Universității pe propriul teren în sezonul 2023-2024.


Sepsi vine la Cluj după primul eșec. Universitatea Cluj este în continuare neînvinsă

FC Universitatea Cluj a acumulat 9 puncte (două victorii, trei egaluri) în primele cinci etape și deține în continuare statutul de echipă invincibilă. Această linie de clasament îi oferă Universității șansa de a începe etapa a 6-a de pe ultima poziție a podiumului, cu golaveraj 7-4. Până acum, în acest sezon, Universitatea a profitat de avantajul terenului propriu, în singurul meci disputat pe Cluj Arena reușind să o învingă pe Hermannstadt, scor 3-1.

De cealaltă parte, Sepsi OSK a suferit prima înfrângere a sezonului chiar în runda precdentă, când a fost învinsă pe teren propriu de Universitatea Craiova (1-2). Astfel, covăsnenii rămân cu 8 puncte acumulate (două victorii, două egaluri, o înfrângere) și se situează pe locul al 4-lea în clasament, cu golaveraj 7-6. În meciurile disputate în deplasare, Sepsi este neînvinsă în acest sezon. A reușit să câștige 2-1 pe terenul celor de la Gloria Buzău și a remizat 2-2 în Giulești, împotriva Rapidului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj – Petrolul Ploieşti, 0-0. „Şepcile roşii” rămân neînvinse.

Fundaşul central Nicholas Pop rămâne la „U” Cluj. A semnat un nou angajament până în 2030.

Ultimele Stiri
abonare newsletter