Sport

Alt meci de șase puncte: „U“ – Chiajna

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/29/ucj cc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca în această seară împotriva Concordiei Chiajna, într-un meci din cadrul etapei a 24-a a Ligii 1. </strong>

„Studenții“ au început bine returul, reușind să câștige 5 puncte în patru meciuri. Elevii lui Ionel Ganea trebuie însă să învingă și pe Concordia pentru a se menține în afara locurilor retrogradabile.

Clujenii sunt favoriți în fața ilfovenilor, atât prin prisma rezultatului din tur, când au învins la Chiajna cu 2-0, cât și datorită formei de moment. Concordia a reușit să câștige un singur punct în retur, remizând acasă cu CS Turnu Severin. Restul partidelor, cu Dinamo, Astra și FC Brașov fiind pierdute. „Șepcile roșii“ au dat dovadă de o formă mult mai bună, fiind învinși doar de Steaua, reușind două remize în deplasare cu Viitorul Constanța și FC Brașov și o victorie acasă în fața celor de la Severin, deși meciul s-a jucat fără spectatori.
Mai mult decât atât, moralul „studenților“ este în creștere, întrucât Liga Profesionistă de Fotbal a decis să deblocheze o parte din banii pe care Universitatea trebuie să-i primească din drepturile de televizare. Astfel, clubul clujean va primi aproximativ 200.000 euro, bani din care se vor plăti salariile restante.
Universitatea este pe locul 14, cu 22 de puncte, iar Concordia este pe locul 12, cu 25 p. În cazul unui succes al clujenilor, cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, dar ardelenii vor avea golaveraj mai bun și avantajul rezultatelor directe. În cazul în care „U“ nu va reuși să câștige acest meci, va rămâne în continuare într-o situație delicată, existând chiar riscul să coboare pe locurile retrogradabile.

Sprijiniți din nou de suporteri


Meciul dintre Universitatea Cluj și Concordia Chiajna se va disputa astăzi, de la ora 20.30, pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1. La fel ca la partida cu CS Turnu Severin, accesul spectatorilor este interzis la acest meci, datorită suspendării dictate de LPF după întâlnirea cu Steaua, când au fost aprinse torțe și fumigene. Totuși, forul va permite accesul femeilor și copiilor cu vârsta de până la 14 ani.
FC Universitatea a emis însă bilete de solidaritate, care pot fi cumpărate de fani pentru a sprijini financiar clubul. Înaintea meciului cu Severin, suporterii „șepcilor roșii“ au cumpărat aproximativ 3.500 de tichete.  

abonare newsletter