Sport

Cristina Laslo, implicată într-un scandal uriaș de dopaj! Clujeanca riscă să nu meargă la Mondiale

Cristina Laslo, fost componentă a clubului Universitatea Cluj, este suspectată de dopaj în urma unor metode interzise folosite de mai multe jucătoare de la Corona Brașov.

Agenția Națională Antidoping a notificat trei jucătoare de la Corona Brașov pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. Cristina Laslo, jucătoarea născută la Cluj-Napoca, este cel mai important nume de pe lista pe care se mai regăsesc momentan Bianca Bazaliu și Daciana Hosu.

Conform procedurilor ANAD, sportivii notificați au 10 zile la dispoziție pentru a se prezenta la audieri, însă Laslo și Bazaliu ar trebui să plece miercuri dimineață în Japonia, la Campionatul Mondial, deoarece au fost alese în lotul final ales de selecționerul Tomas Ryde. Luni seară, toate componentele echipei naționale au participat, la un hotel din București, la o cină oferită de președintele FRH, Alexandru Dedu.


Președintele Federației Române de Handbal a vorbit despre acest caz, însă momentan nu se știe dacă jucătoarele convocate de Ryde vor putea merge la turneul final.

„Nu este vorba de dopaj, ci folosirea unor terapii interzise, cea cu laser intravenos. Am primit şi noi notificarea de la ANAD.Nu am luat nicio decizie pentru că nu am avut timp şi în acest moment nu ştim dacă jucătoarele vor face deplasarea la Mondiale. Vom vedea acest lucru zilele următoare”, a spus Dedu pentru FANATIK.


Federația Română de Handbal le-a anunțat deja pe Elena Dache, Patricia Vizitiu și Laura Moisă că ar putea să fie convocate de urgență pentru turneul final din Japonia. Turneul final din Asia va începe pe 31 noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter