Ştiri din Transilvania

Înmormântare întreruptă, în Mureş. Cortegiul funerar, fugărit de un urs.

O înmormântare a fost întreruptă din cauza unui urs. A fugărit cortegiul funerar.

Cortegiul funerar, fugărit de un urs/Foto: observatornews.ro Cortegiul funerar, fugărit de un urs/Foto: observatornews.ro

 

 


O înmormântare din localitatea Bordoşiu, judetul Mureş, ar fi putut să se transforme într-o tragedie colectivă, după ce drumul cortegiului funerar a fost fugărit de un urs, potrivit observatornews.ro.

 


Peste 70 de persoane se aflau la înmormântare, la marginea pădurii, în momentul în care ursul a fugit către ei. Oamenii au uitat de funeralii şi au fugit în toate părţile. 

„Caii au simţit. Am auzit ho, ho, ho. Au zis că ăsta e ursul şi chiar ursul a fost. M-am speriat. Era foarte agitat. A venit cu viteză", povesteşte un bărbat. „Cum am mers cu mortul, a venit ursul. Cred că dacă eram mai puţini, intra în noi", a spus altul. 


Deşi erau speraţi, localnicii au încercat să facă zgomot şi l-au alungat pe urs. 

„Haideţi! Haideţi! Haideţi!”, au strigat oamenii. 


Ursul s-a întors într-un final înapoi în pădure. Localnicii au rămas încă cu frică şi nu vor să mai meargă nici la cimitir. 

„Mi-e frică să merg la cimitir", a spus o localnică.


Ceremonia funerară a fost continuată după ce ursul a plecat. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trei ucraineni, căutaţi de salvamontiști în Munţii Maramureşului. Doi dintre ei sunt în hipotermie. Erau echipați cu adidași în condiții de iarnă.

abonare newsletter