Ştiri din Transilvania
Bărbat exploatat prin muncă timp de 13 ani, la o fermă din Bihor. Două persoane reținute de procurorii DIICOT.
Un bărbat cu dizabilități psihice a fost exploatat prin muncă timp de 13 ani, la o fermă din județul Bihor. Două persoane au fost reținute.
Bărbat exploatat ani de zile prin muncă, în Bihor|Foto: Poliția Română
Doi soţi din Bihor, proprietarii unei ferme din localitatea Valea lui Mihai, au fost arestaţi la domiciliu. Procurorii îi acuză că au ţinut captiv timp de 13 ani un bărbat cu dizabilităţi psihice, forţându-l să muncească.
„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, cei doi ar fi racolat un bărbat, de 43 de ani, fără adăpost, cu o situație materială precară, cu probleme psihice cunoscute și, profitând de situația sa de vulnerabilitate, l-ar fi cazat în condiții improprii, la ferma de animale pe care aceștia o dețin în proximitatea localității Valea lui Mihai, unde l-ar fi exploatat prin muncă zilnică, supunându-l la violențe de fizice repetate și tratamente degradante”, potrivit Poliției Române.
CITEȘTE ȘI:
Minor exploatat ani de zile prin muncă, la o stână din județul Brașov. Copilul era ținut într-o cușcă.
Ca să nu poată pleca, proprietarii fermei i-au luat acestuia actele de identitate și actele medicale, privându-l de tratamentul medical. De asemenea, familia ar fi încasat ajutoarele sociale ale victimei, „aspecte ce au contribuit la vulnerabilitatea sa, creând condițiile ideale exploatării”, susțin procurorii.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate diferite înscrisuri, actul de identitate al bărbatului de 43 de ani, două dispozitive mobile de stocare a datelor informatice, precum și 8.800 de euro.
Ulterior, procurorii au dispus reținerea celor două persoane (soț și soție, de 64 și 68 de ani), pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 7 iunie a.c., acestea să fie prezentate la Tribunalul Bihor, pentru dispunerea de măsuri legale. Cercetările în acest caz vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în modalitatea exploatării prin muncă.
În prezent persoana vătămată beneficiază de sprijinul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: