Ştiri din Transilvania

Un clujean, rămas blocat într-o zonă periculoasă a Masivului Retezat, a fost salvat de salvamontişti

Un bărbat de 40 de ani din Cluj-Napoca, care a rămas blocat într-o zonă foarte periculoasă din Masivul Retezat, a fost recuperat.

Un clujean, rămas blocat într-o zonă periculoasă a Masivului Retezat, a fost salvat de salvamontişti | Foto: Salvamont Hunedoara - Facebook Un clujean, rămas blocat într-o zonă periculoasă a Masivului Retezat, a fost salvat de salvamontişti | Foto: Salvamont Hunedoara - Facebook

 

 


Un bărbat de 40 de ani, din Cluj-Napoca, care a rămas blocat într-o zonă foarte periculoasă din Masivul Retezat, a fost recuperat de o echipă a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara. 

 


Turistul a plecat joi, 26 septembrie, din zona Cârnic şi intenţiona să ajungă la Tăul Ţapului. El a scurtat drumul de la traseul normal şi a ajuns în zona de abrupt a Porţilor Închise, de unde nu a mai putut să înainteze şi nici să se întoarcă înapoi.

„Zona este una foarte periculoasă. Turistul a încercat să coboare mai repede spre Tăul Ţapului, a scurtat drumul şi a rămas blocat la circa 80 de metri de creastă. Nu a mai putut să se întoarcă, dar nici să înainteze pentru că în faţa sa era o prăpastie. Am reuşit să-l recuperăm după ce l-am adus într-un loc sigur cu ajutorul corzilor şi al sistemelor de lansare”, a explicat, potrivit Agerpres, salvamontistul Doru Oprişoni, din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara.


Cei cinci salvamontişti care au luat parte la acţiunea de salvare au efectuat mai multe coborâri în rapel şi au organizat două ateliere de lucru cu corzi până au reuşit să-l urce, din nou, pe creastă, pe turist. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportat de salvamontişti la Cârnic.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujean, salvat cu elicopterul SMURD din Munții Făgăraș. I s-a făcut rău în zona „La trei paşi de moarte”

Zece reguli esențiale pentru o drumeție în siguranță pe munte

Accidente pe traseul care duce în poiana cu narcise din Munții Rodnei. Unui bărbat i-a căzut o piatră în cap, iar o femeie a căzut în gol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter