Ştiri din Transilvania

Primarul din Alba Iulia: „Cei care vor să vină la 1 Decembrie vor fi primiți cu drag”

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat luni, în ultima zi de carantină a orașului, că cei care ”vor dori să vină la Alba Iulia după această mini-vacanță, vor fi primiți cu drag”.

 

 


Potrivit edilului, oamenii se vor putea plimba prin locurile istorice ale orașului, iar administrația și forțele de ordine vor fi ”elegante” și vor atrage atenția politicos cu privire la respectarea regulilor.

 


„Lumea e dornică să iasă din casă, să vină la manifestații, să prețuiască ceea ce poate, în ultimul timp, a devenit desuet pentru unii sau poate n-au mai dat atâta importanță. Iată că această nenorocire, această pandemie, această criză medicală, poate ne resetează și din punct de vedere sufletesc. Mâine vor fi două momente oficiale, restul se mută în online. În schimb toate spațiile istorice vor fi vizitate: Sala Unirii, Muzeul Unirii, Muzeul Principia, acest câmp al lui Horea, Platoul Romanilor cum îl cunoaștem… Deci până la urmă lumea se va putea plimba și călca pe locurile sacre ale acestui oraș”, a afirmat Gabriel Pleșa.

Oamenii pot ieși din casă de 1 Decembrie

Întrebat dacă oamenii vor putea ieși din case, Gabrile Pleșa a răspuns:


„Sigur că vor putea. Iar cei care își vor dori să vină la Alba Iulia după această mini-vacanță, vor fi primiți cu drag. I-adevărat, cu măsurile de rigoare, cu mască pe față și distanțare socială. Noi ne vom strădui să fim cât mai eleganți, ca și forțele de ordine și poliția locală și să atragem atenția politicos, în așa fel în care cei care vin la Alba Iulia sau iasă din casă albaiulienii, să se simtă bine de Ziua Națională”.

CITEȘTE ȘI:


Cel mai lung tunel din România, „mort” din fașă? Noi probleme pe Autostrada Transilvania

 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter