Ştiri din Transilvania

Roșii toxice în magazine: Cum descoperi dacă o roșie este sau nu toxică

A început sezonul roșiilor, dar multe dintre ele sunt toxice. Citește cum poți descoperii o roșie toxică în piețe sau magazine.

 

 


Roșiile sunt extrem de populare în bucătăria românească, fiind utilizate pentru pregătirea unor salate sau diverse preaparate. Din păcate, puțină lume știe că roșiile sunt toxice datorită unor substanțe dn compoziția lor, dar și grație modului în care sunt cultivate.

Cum poți afla dacă roșiile cumpărate sunt sau nu toxice

Roșiile nu sunt un pericol pentru om dacă sunt consumate în cantități moderate. În schimb, ele pot deveni extrem de toxice dacă nu suntem atenți din cauza solaninei care se află în compoziția acestor legume.


Solanina provoacă grețuri, vărsături, diaree, dureri de cap și amețeli. Această substanță toxică și otrăvitoare poate avea efecte adverse neplăcute pentru om. În cazuri foarte rare, intoxicarea cu solanină poate duce chiar la moarte.

Roșii toxice pot provoca tulburări intestinale

Rosiile conțin mult acid și pot provoca tulburări intestinale care pot duce la un reflux gastroesofagian. Acidul din roșii poate irita și vezica urinară și pot provoca incontinență.


Persoanele care au probleme cu rinichii vor avea și ele de suferit din cauza consumului mare de roșii. Vorbim de o legumă cu un nivel ridicat de potasiu care poate duce la apariția unor boli renale grave.

În roșii regăsim și histamina care poate provoca apariția unor alergii. Persoanele sensibile la această substanță ar fi bine să renunțe la roșii.


Roșii toxice care afectează dantura

Specialiștii au atras atenția în repetate rânduri cu privire la consumul de roșii. Ele pătează dantura mai mult ca țigările și cafeaua.

Consumul mare de roșii provoacă și alte boli. E bine cunoscut modul în care se tratează solul în care ele sunt cultivate.


Cum identifici roșiile toxice în magazin sau piață?

În momentul în care achiziționezi roșii e bine să urmărești câteva caracteristici. Roșiile sănătoase nu ar trebui să aibă coada uscată.

O roșie toxică are o coadă lemnoasă și aceasta este un semn care indică clar folosirea unor chimicale pentru ca roșiile să ajungă la maturitate cât mai repede.

Roșiile toxice pot fi identificate și acasă în momentul în care tai roșia în jumătate. Dacă în pulpă se vede un cerc alb, înseamnă că roșia a fost tratat cu pesticide.

Sucul unei roșii nu trebuie să fie vâscos, deoarece acest semn indică prezența unor chimicale apărute în momentul în care roșia s-a dezvoltat.

Consumul de legume și fructe este extrem de important în alimentația unui om, dar este bine să urmărim și ce consumăm. Alege cu grijă și nu te uita la bani când vine vorba de sănătatea ta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter