Ştiri din Transilvania

Lapte toxic: adevărul despre consumul de lapte

Lapte toxic: adevărul despre consumul de lapte. Este sau nu sănătos pentru organism? Afla când devine laptele toxic.

Laptele este probabil cel mai controversat aliment prezent pe piață în momentul de față. Promovat mult timp ca fiind indispensabil pentru sănătate, laptele a ajuns în ultimii ani să fie ținta unor studii care au arătat contrariul.

Desi este bogat în nutrienți, proteine, calciu și diverse vitamine, laptele a ajuns să fie asociat cu diferite boli iar consumul lui nu mai este recomandat în prezent pentru anumite persoane. În plus, doar anumite tipuri de lapte vândute pe piață sunt cu adevărat sănătoase pentru organism.


Iată când devine laptele toxic: află în ce cantități trebuie consumat laptele și la ce trebuie să ne uitam atunci când cumpăram lapte din supermarket

Lapte toxic: cum iți dai seama daca laptele este sau nu toxic

Laptele matern este alimentul de baza pentru bebeluși, iar în primele luni de viață acesta conține toți nutrienții esențiali pentru dezvoltarea și funcționarea normala a organismului. Studiile au demonstrat însă că laptele nu este tocmai indicat pentru consum în cazul adulților sau a oamenilor bătrâni. Dimpotrivă, se pare că un consum regulat de lapte influențează apariția unor boli precum diabetul, acneea, pietrele la rinichi, osteoporoza, accidentul vascular cerebral sau artrită reumatică.


Lapte toxic: de ce nu este bun laptele de vaca pentru om

Potrivit unor studii, laptele de vaca nu este indicat pentru consum în cazul oamenilor din cauza compoziției chimice pe care o are. Spre exemplu, s-a descoperit că laptele de vaca are prea multe proteine, din care doar jumătate sunt necesare corpului uman.

De asemenea, laptele de vaca are un conținut bogat de colesterol și grăsimi saturate, care pot duce la apariția aterosclerozei. Laptele de vaca are și o cantitate extrem de ridicata de calciu, concentrația este practic tripla fata de necesarul recomandat.
Nu în ultimul rand, laptele de vaca are foarte multe săruri minerale și conține o serie de anticorpi și nutrienți necesari creșterii și dezvoltării speciei respective, și nu omului.

abonare newsletter