Reprezentații filialelor PNL din Ardeal - lideri, aleși locali și parlamentari - se întâlnesc vineri la Cluj-Napoca pentru a decide pe cine vor susține la șefia partidului la Congresul din iunie.
Mihai Szeplekan, cel care ar fi trebuit să îi fie contracandidat lui Horea Uioreanu, la alegerile PNL Cluj care nu au mai avut loc, a demisionat din Biroul Politic Judeţean, aşa cum de altfel anunţa încă de săptămâna trecută.
Liberalii clujeni au, de vineri, un nou lider. Nu unul ales, ci unul numit de la Bucureşti. Horea Uioreanu a preluat interimar şefia liberalilor clujeni, “de pe uşa din dos”, după ce alegerile din 14 septembrie au fost anulate de conducerea centrală. Astfel, după 12 ani la şefia PNL Cluj, Marius Nicoară face "un pas în lateral".
Vicepreşedintele PNL, Horea Uioreanu, a vorbit pentru prima dată după scandalul iscat de amânarea alegerilor interne din PNL Cluj, precizând că nu şi-a dorit funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene “pentru a avea o titulatură în plus”. “Am intrat în cursa electorală internă convins că funcţia administrativă pe care am câştigat-o anul trecut trebuie dublată de cea politică pentru a asigura maximum de succes”, a spus Uioreanu.
Consilierul judeţean Mihai Szeplekan, contracandidatul lui Horea Uioreanu la şefia PNL Cluj, i-a solicitat lui Crin Antonescu, președinte al Partidului Național Liberal, să îl lase “să candideze bărbătește împotriva contracandidatului meu Horea Uioreanu la alegerile pentru desemnarea noii conduceri județene a PNL Cluj din data de 14 septembrie”.
Consilierul judeţean Mihai Szeplekan, care şi-a depus candidatura pentru şefia PNL Cluj alături de Horea Uioreanu, a cerut, duminică, demiterea biroului municipal al PNL, nemulţumit de faptul că la adunarea generală de la municipiu unde se alegeau delegaţii pentru alegerile din 14 septembrie Uioreanu s-a prezentat cu o listă gata pregătită.