Oamenii de știință au descoperit o legătură potențială între o dietă săracă și riscul de cancer, concentrându-se pe metilglioxal, un produs secundar format atunci când organismul descompune glucoza.
Marile reţele comerciale din România resping măsurile de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază în condițiile în care intervenţiile de acest gen produc „dezechilibre pe termen lung”.
Peste o treime dintre copiii din mediile defavorizate nu mănâncă micul dejun acasă. Părinții susțin că nu au bani suficienți pentru cumpărarea alimentelor necesare, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.
De la începutul anului 2024, siguranța alimentară a devenit o preocupare majoră, după ce nu mai puțin de 4055 de alerte au fost emise pentru diverse produse alimentare.
Când deschideți frigiderul sau cămara, v-ați gândit vreodată că ambalajele alimentelor preferate ar putea ascunde un pericol tăcut? Un studiu ne oferă motive de îngrijorare, dar și speranță că putem face alegeri mai sănătoase în viața de zi cu zi.