Sub pretextul că vin să admire frumuseţile ţării noastre, zeci de străini au organizat, ilegal, o cursă de off-road în pădurile din cinci judeţe din România, inclusiv în Cluj.
Mai mulți clujeni și-au petrecut ziua de 1 mai în cadrul unui tur ghidat în Parcul Est. Zeci de persoane au descoprit viitorul parc, în cadrul unei vizite organizate de asociația SOS Parcul Est.
O asociație cere ca râul Someș să fie declarat arie naturală protejată urbană, între Delta Floreștiși până în Grigorescu. Râul e populat de castori, specie protejată în România.
În Ciurila nu se vor construi blocuri și nici nu se va face accesul la Autostrada Transilvania, dă asigurări președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Activiștii de mediu au atras atenția că, odată cu aprobarea PUG-ului pentru comuna Ciurila, Făgetul va fi „efectiv” distrus.
Primăria Cluj-Napoca plătește peste 16.000 de euro pentru realizarea unui studiu asupra biodiversității sitului Pădurea Hoia-Cheile Baciului pentru declararea ca arie naturală protejată.
O zonă din Cluj unde râul Someș se revarsă în „mici bălți” este superbă, dar și îngropată în gunoaie. Locația are însă potențialul de a deveni arie naturală protejată urbană.
Muntele Mare este una dintre cele mai importante arii protejate din Transilvania, dar acest lucru nu-i împiedică pe anumiți tineri pasionați de off-road să distrugă zona.