UDMR este prima formaţiune politică din judeţul Cluj care şi-a stabilit listele de candidaţi pentru Parlament, conducerea filialei judeţene sperând să obţină două mandate de deputat şi unul de senator.
Principalele partide politice fac deja calcule pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în luna noiembrie.
Jurnalistul Victor Lungu, redactor al ziarului Academia Caţavencu, consideră că hotărârea prin care s-a votat bugetul Consiliului Judeţean Cluj este lovită de nulitate absolută după ce mai mulţi consilieri judeţeni s-ar fi aflat în incompatibilitate.
Consilierii județeni liberali, din tabăra foștilor democrat liberali, sunt cei mai înstăriți din forul județean.
Singurul candidat pentru funcția de vicepreședinte al CJ Cluj, liberalul Călin Tuluc a reușit să strângă, din a doua încercare, numărul necesar de voturi pentru a fi validat. Tuluc îi ia locul lui Horaţiu Cătărig care şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte.
Singurul candidat pentru funcția de vicepreșdinte al CJ Cluj, liberalul Călin Tuluc nu a reușit să strângă numărul necesar de voturi, în ședința Consiliului Județean de vineri. Potrivit legii, pentru a prelua această funcție erau necesare minim 19 voturi, însă s-au strâns doar 17.
Consilierii județeni clujeni se întrunesc vineri în ședință pentru a lua act de demisia lui Horațiu Cătărig din funcția de vicepreședinte al forului județean. Acesta a decis să se retragă din funcție în urmă cu aproximativ o lună. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței figurează și proiectul de hotărâre privind alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, vacantat de Cătărig.
Consilierii județeni ex-PDL s-au strâns astăzi la Hotel Topaz și au pus pe hârtie toate nemulțumirile la adresa celui pe care nu-l mai vor în fruntea Consiliului Județean: liberalul Mihai Seplecan. Grupul de nemulțumiți - susținuți vocal de fostul șef al instituției, Alin Tișe - au profitat de lipsa din Cluj a lui Mihai Seplecan și i-a trimis o scrisoare preşedintelului Consiliului Judeţean Cluj.