Medicii de familie din Cluj atrag din nou atenția asupra funcționării deficitare a platformei informatice din sistemul de asigurări de sănătate. Pacienții sunt nevoiți să bată drumuri la CAS Cluj pentru a obține adeverință de asigurat.
Platforma informatică a asigurărilor de sănătate este nefuncțională, iar serviciile medicale sunt acordate în regim off-line. CNAS susține că lucrează la remedierea disfuncționalităților.
În 2023, contribuabilii români vor plăti 54 de miliarde de lei către sănătatea de stat, dublu față de 2018. CNAS le dirijează banii către spitale precum cel din Urziceni și medici care dorm în gardă.
După o perioadă în care platforma informatică a asigurărilor de sănătate a înregistrat erori, CNAS anunță remedierea problemelor. Medicii de familie din Cluj semnalează, în continuare, disfuncționalitatea sistemului informatic, în detrimentul serviciilor oferite pacienților.
Clujul s-a săturat să investească în modernizarea spitatelor și dotarea secțiilor și să beneficieze românii din alte județe, lasă să se înțeleagă președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. El propune ca toți banii decontați de casele de asigurări să se întoarcă la Cluj, locul în care pacientul a beneficiat de servicii medicale.
Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani realizate de Medicover România, a fost inaugurat astăzi. Investiția se ridică la peste 10 milioane de euro.