Platforma online care gestionează cardurile naţionale de sănătate este blocată pentru a 17-a zi consecutiv. „Oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”, a fost răspunsul cinic al CNAS.
Sistemul informatic pentru medicii de familie este "în colaps total", afirmă aceștia într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
În urmă cu puțin timp, Dorel Ilie Benga protesta în fața Tribunalului Cluj, plângându-se de faptul că este victima nepăsării autorităților. Deputatul USR spune însă că totul a fost o mascaradă ieftină!
Aproximativ 80 de pacienți cu afecțiuni oncologice din Cluj riscă să își întrerupă tratamentul de radioterapie, vital pentru a avea șanse la viață, din cauză că CAS Cluj – Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj refuză să încheie contract cu clinica privată la care bolnavii se tratează. Clinica este validată ca furnizor de servicii medicale în relație cu CAS, trebuie să semneze contract, dar CAS nu își respectă obligațiile. Motivul ar fi lipsa banilor.
Medicii de familie anunţă că, începând cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară.
Pentru medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, diabetul nu constituie o urgenţă şi poţi muri cu zile aşteptând să ţi se verifice calitatea de asigurat. Ce a păţit un clujean care a intrat pe mâna Secţiei Clinice Diabet?
Afirmațiile chirurgului Florin Chirculescu, de la Spitalul Universitar din București, cum că pacienții care se prezintă la camere de gardă, sunt puși la plată, sunt confirmate în întregime de un clujean care a fost pus la plată, după ce a fost operat de urgență.
Clujenii s-au săturat de cozile care se formează zilnic la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj pentru ridicarea cardului de sănătate şi reclamă lipsa de respect a angajaţilor faţă de proprii contribuabili.