Studenţii sunt în febra cazărilor, mulţi dintre ei având de ales între a sta la cămin sau în chirie. La Cluj, cazarea merge de la 100 de lei pe lună în cămine faţă de 440 de euro în apartament.
Publicul Electric Castle are un nivel de educație superior celor de la Untold, dar festivalul care are loc pe Cluj Arena a generat cheltuieli ale participanților de aproape 20 de milioane de euro, comparativ cu cel de la Bonțida, care a generat doar 9 milioane de euro. Sunt concluziile unui studiu făcut de un profesor de la Universitatea Babeș-Bolyai.
Universitatea Babeș-Bolyai anunţă că pune la dispoziția celor care doresc să se cazeze în Cluj-Napoca, în perioada 1 – 10 august aproximativ 1.500 de locuri în regim hotelier.
Taxele mici, de până în 200 de lei, dar şi viaţa studenţească trăită într-un alt ritm în cămine îi împing pe mulţi dintre studenţi să opteze pentru cazarea în internatele universităţilor din ţară. Deşi numărul locurilor a crescut în ultimii ani, aproape jumătate nu vor prinde loc.
Cazarea într-un cămin studențesc din marile centre universitare ale țării variază între 100 de lei de persoană pe lună (în Timișoara) și 500 de lei de persoană pe lună (în Iași) potrivit datelor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Ca alternativă, Imobiliare.ro prezintă o analiză asupra evoluției chiriilor în marile orașe, luând totodată în calcul costurile aferente pentru împărțirea unei camere între doi studenți – soluție echivalentă cu cea a cazării la cămin.
Organizatorii Untold, cel mai așteptat festival al anului din România, prezintă publicului camping-ul oficial Untold, care va oferi posibilități de cazare pentru cele patru zile de festival.
Universităţile de stat din Cluj-Napoca pun la dispoziţia studenţilor aproximativ 12.000 de locuri de cazare în cămine, în camere cu două sau mai multe locuri, dar şi în apartamente în care condiţiile sunt "ca acasă", tarifele lunare situându-se între 100 şi 280 de lei, la fel ca anul trecut.