Deșeurile din Cluj vor fi valorificate prin producția de energie electrică. Consiliul Județean a lansat o licitație pentru realizarea unei instalații ce va putea trata 25 tone de gunoaie pe an.
Primăria derulează un proiect cu fonduri norvegiene pentru închiderea rampei temporare de deșeuri de la Pata Rât. Potrivit Primăriei, noul Centru de prelucrare a deșeurilor din Cluj (CMID) urmează să fie preluat de noul operator de salubrizare în cel mai scurt timp.
Un proiect pentru ecologizarea rampei temporare de deșeuri de la Pata Rât a fost lansat marți la Cluj-Napoca. Gunoaiele vor fi tratate și diminuate înainte de a fi transferate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).
Amenzile pentru aruncarea sau incendierea gunoaielor cresc semnificativ, iar primăriile sunt obligate să colecteze selectiv deșeurile. Pentru Cluj, prelucrarea gunoaielor rămâne o provocare.
Selectare inteligentă a deșeurilor, în Bihor, pentru tot românul. Cetățenii vor fi informați, prin intermediul unei aplicații mobile, cum să selecteze deșeurile pe fracții, ce pot face cu deșeurile voluminoase ori când vor fi ridicate gunoaiele de la poartă.
Consiliul Județean Cluj nu mai vrea să construiască o nouă celulă de depozitare pentru gunoaie în cadrul Centrului de Deșeuri și plătește 40.000 de euro pentru un studiu care îi va permite, ulterior, să ridice o instalație care să transforme deșeurile în energie. În prezent, în cadrul depozitului sunt aproximativ 335.000 tone deșeuri.