Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze peste 150 de puncte de colectare a deșeurilor din cartierele Clujului prin amplasarea de platforme moderne de colectare selectivă.
18 familii din localitatea bistrițeană Sângeorz-Băi au rămas cu gunoiul la poartă, deoarece nu au colectat selectiv.
O problemă sesizată destul de des în ultima perioadă este modul în care sunt ridicate deşeurile menajere de către firmele de salubritate. Clujenii spun că angajaţii acestor firme sunt neglijenţi şi nu curăţă în urma lor astfel că pe stradă rămâne o dâră de lichid care se scurge din containere, ceea ce face ca tot oraşul să pută.
Problema depozitării deşeurilor în municipiul Cluj-Napoca este departe de a fi rezolvată. Munţi de gunoaie la mai multe puncte de colectare a deşeurilor de pe Calea Floreşti. După felul cum arată zona, se pare că au trecut săptămâni de când firmele de salubritate au fost ultima dată să ridice gunoiul care s-a extins şi pe carosabil. Mirosul este insuportabil şi ce este mai grav, locurile de joacă sunt înconjurate de gunoaie şi încet, încet, se transformă în adevărate focare de infecţii.
Autorităţile din regiunea italiană Liguria analizează posibilitatea de a transfera deşeuri în România, începând din 2016, în contextul problemelor privind standardele gropilor de gunoi din Italia, anunţă surse citate de agenţia ANSA.
Poliţia Locală a efectuat joi, 6 noiembrie 2014, o amplă acţiune de control în cartierul Mănăştur. În total, au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.600 lei.