Cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu în dosarul ICA - 10 ani de închisoare - va fi analizată, marţi, de un complet de divergenţă al Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care ar putea decide respingerea demersului sau admiterea acestuia şi eliberarea fondatorului PC.
Europarlamentarul român Monica Macovei consideră că verdictul dat vineri de judecătorii Curții de Apel București în cazul procesului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare este unul coret, acesta fiind o dovadă a facpului că „avem în România judecători și procurori profesioniști și integri”.
Mediafax a realizat cronologia procesului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) după nouă ani în care dosarul a fost închis şi redeschis, trimis de la Tribunalul Bucureşti la instanţa supremă de mai multe ori, în funcţie de statutul lui Dan Voiculescu.
Mediafax a realizat o analiză a activitătii politice a lui Dan Voiculescu pe care îl consideră unul dintre personajele care au provocat mereu controverse, începând de la modul în care a făcut avere pe timpul lui Ceauşescu până la implicarea în politică.
Dan Voiculescu a fost condamnat vineri, 8 august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă şi irevocabilă.
Decizia finală în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) va fi anunţată vineri, la ora 14.00, în ședință publică. de Curtea de Apel Bucureşti, Dan Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi urmând să afle atunci dacă vor merge sau nu la închisoare.
Cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, se judecă în vineri, după ce instanţa supremă a admis cererea de preschimbare a termenului care fusese stabilit la 24 septembrie.