Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se situează pentru al șaselea an consecutiv în fruntea universităților românești în ceea ce privește sumele atrase din programul pentru mobilități Erasmus.
Tinerii de 18 ani din România pot să aplice pentru unul din cele 35.000 de permise de călătorie, pentru călătorii gratuite cu trenul în Europa, în statele membre Uniunii Europene și în țările terțe asociate la programul Erasmus+.
Tinerii cu vârste între 13 şi 30 de ani pot participa, gratuit, la tabere tematice, prin programul Erasmus Youth Exchange, ca să se instruiască în antreprenoriat, gastronomie, ecologie sau drepturi civice.
Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” Cluj-Napoca, unitate de învățământ cu experiență în derularea proiectelor europene, implementează începând cu anul 2020 proiectul Erasmus+ ”Discover and care about your natural suroundings”, care unește școli din cinci țări europene: Spania, Grecia, Polonia, Bulgaria și România.
În perioada 28 februarie – 4 martie 2022, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca a avut loc reuniunea transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus + 2019-1-FR01-KA229-063078_2, Probleme deschise pentru învățare (P.O.P.A).
O studentă de la UMF din Cluj-Napoca, Alexandra Diude, s-a decis ca în al doilea semestru al facultății să încerce experiența bursei Erasmus+. Cu toate că aceasta avea așteptări mari de la aventura în care s-a îmbarcat, pandemia a intervenit în ecuație.