Muzeul Cinematografiei, primul și singurul memorial al filmului din România dar și din regiune, fondat la Cluj-Napoca, devine din ce în ce mai cunoscut și apreciat în lume. Recent, muzeul a avut parte de o prezentare la Festivalul Internațional de Film Tony Curtis.
În perioada 7-9 iulie va avea loc pe strada Traian numărul 23, din Cluj-Napoca, o serie de ateliere în cadrul unui eveniment dedicat savantului Emil Racoviță.
Doi clujeni, tată și fiu, Aron și Gabor Xantus, au reconstituit întregul traseu științific și geografic al marelui savant explorator Emil Racoviță. Călătoria echipei de filmare spre Antarctica s-a desfășurat la bordul unui vas echipat special, cu care cineaștii au urmărit întregul traseu parcurs de celebrul velier RV Belgica acum 120 de ani.
Doi clujeni, tată și fiu, au reconstituit întregul traseu științific și geografic al marelui savant explorator Emil Racoviță. Călătoria echipei de filmare spre Antarctica s-a desfășurat la bordul unui vas echipat special, cu care cineaștii au urmărit întregul traseu parcurs de celebrul velier RV Belgica acum 120 de ani.
Patru istorici și ghizi de la Facultatea de Istorie și Filozofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și de la Asociația ARHAIC, vor pleca la finalul lunii august într-o expediție inedită. Cei patru vor vizita timp de 10 zile podurile din Balcani.
Centaurea ruthenica, o plantă foarte rară, care se regăseşte în flora României doar în trei exemplare, în judeţul Cluj, a fost identificată, duminică, de către unul dintre membrii expediţiei trans-siberiene RO-CRES într-o zonă de stepă uscată din Kazahstan, loc de unde ea a migrat, în urmă cu mii de ani, în Câmpia Română.