România ar putea realiza metroul din Cluj, cu tot cu trenuri, cu cele 2 miliarde de dolari pe care ar putea să le plătească despăgubiri în dosarul Roșia Montană.
Protestatarii care se opun prevederilor Legii minelor au blocat gangul de intrare în sediile PSD, PNL şi PDL Cluj, oprind astfel accesul maşinilor, iar mai multe persoane au pătruns cu forţa în sediul democrat-liberalilor, ocupând balconul, de unde scandează lozinci anti-guvernamentale.
Numărul manifestanţilor care protestează la Cluj-Napoca faţă de proiectul minier de la Roşia Montană a depăşit cinci sute, ei ajungând în faţa Prefecturii, unde mai multe persoane stau aşezate pe carosabil şi blochează circulaţia dinspre centru spre cartierele Mănăştur şi Grigorescu.
Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii din municipiul Cluj-Napoca, în cea de-a noua duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Protestatarii au început să se adune de la ora 17.00 în centrul oraşului, cu pancarte şi mesaje contra exploatării miniere cu cianuri, dar şi a gazelor de şist.
Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană condamnă acțiunile la instigare făcute de grupuri de străini în Roșia Montană.
Gheorghe Duțu, președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) a afirmat, marți, după ședința Comisiei Speciale pentru proiectul minier din Munții Apuseni,că toate elementele existente la ora actuală la Roșia Montană, în afară de aur și argint, sunt sub gradul de a fi exploatate.
Fostul premier Emil Boc afirmă că statul român nu trebuie să plătească niciun fel de despăgubiri către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) deoarece proiectul pentru exploatare minieră nu are aviz.