Comisia Europeană a propus, marți, suspendarea parțială a plăților din cea de-a treia cerere de plată a României prin PNRR, în condițiile în care șase jaloane nu au fost îndeplinite.
Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.
Șase spitale sau secții noi ale unor unități medicale pierd finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din cauza „riscului ridicat” de nerealizare, potrivit cererii de modificare a PNRR pe care Guvernul a trimis-o vineri la Bruxelles.
Guvernul taie granturi de 740 milioane de euro pentru sistemul sanitar, dar vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru 34.000 de gospodării, cu buget de 534 milioane de euro.
Consiliul Județean Cluj va achiziționa autobuze electrice pentru copiii din mediul rural. Fondurile vin din PNRR.
Consiliul Județean Cluj a câștigat un proiect cu finanțare europeană privind „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj.”
Pasajul de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III începe cu o majorare de preț. Construirea acestui pasaj costă peste 16 milioane de euro. Valorile de trafic înregistrate pe DN 1C au crescut de la un număr de 17.000 vehicule în 2015, la un număr de 26.000 în 2019.
Nivelul de digitalizare în școlile din România este încă redus, deși ocupăm primele locuri în lume la viteza mare de internet și suntem recunoscuți pentru calitatea forței de muncă din IT.