Recompensa pentru un indiciu ce poate facilita găsirea de către autorităţi a artefactelor din România furate din Muzeul Drents a fost majorată la 250.000 de euro.
România ar putea obține despăgubiri de 5,8 milioane de euro de la statul olandez dacă piesele din tezaurul dacic furate din Muzeul Drents nu vor fi găsite.
Cei trei suspecți care au fost arestați în legătură cu furtul artefactelor românești de la muzeul Drents din orașul Assen, vor rămâne în arest preventiv pentru încă două săptămâni.
Episcopul Petroniu al Sălajului este acuzat de procurorii clujeni de faptul că ar fi înlesnit săvârșirea infracțiunii de delapidare prin însușirea de bunuri ale Episcopiei Ortodoxe a Sălajului de către gestionarul instituției, creându-se astfel o pagubă de peste 3 milioane de lei.
Piesele din cadrul expoziției Muzeului Național de Istorie a României de la Muzeul Drents din Assen, cu excepția celor patru artefacte de tezaur furate, au sosit, vineri, în România.
Ministrul Culturii, Natalia Intotero, a anunțat marți că, având în vedere refuzul directorului Muzeului Național de Istorie a României, Ernest Oberlander-Târnoveanu, de a-și da demisia de onoare, a procedat la denunțarea contractului de management în cazul acestuia.
Artefactele dacice furate de la Muzeul Drents, unul din cele mai vechi muzee de arheologie din Olanda, erau asigurate pe durata expoziției cu o poliță de 30 de milioane de euro. „Sistemul de securitate a fost verificat”, spun reprezentanții Muzeului Național de Istorie a României.