Cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare care ar putea schimba modul în care privim și tratăm două afecțiuni aparent diferite, dar totuși legate genetic.
Moștenirea genetică nu mai e un destin! Un nou studiu dezvăluie puterea extraordinară a stilului de viață în combaterea predispoziției la o moarte prematură.
Strănutul ne ajută să ne curățăm nasul de germeni și impurități. La unii oameni, lumina intensă declanșează un reflex similar, ca și cum nasul ar fi iritat.
Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, a reacționat la declarațiile făcute la Tușnad de către premierul Viktor Orban, potrivit cărora Ungaria respinge alte rase pentru a rămâne o națiune, lucru care s-a pierdut în țări occidentale în care europenii s-au amestecat cu non-europeni.
Un rezultat de excepție a fost obținut de câțiva cercetători ai Universității Babeș-Bolyai odată cu publicarea în prestigioasa revistă „Nature” din 11 septembrie 2014 a secvenţei şi analizei genomului de gibon, ultima specie de primate, strâns înrudite cu omul.
Centrul medical va fi înfiinţat în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.
"Ceasul biologic" intern, înscris în ADN, care măsoară vârsta biologică a ţesuturilor din corpul uman, a fost descoperit de un profesor de genetică american, de la Universitatea California din Los Angeles.