Clujul mai face un pas în materie de proiecte ecologice care vizează reducerea poluării. Amenajarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice va reprezenta un criteriu obligatoriu pentru noile blocuri din municipiu.
România figurează pe lista țărilor europene expuse riscului de a nu-și îndeplini obiectivele privind gestionarea deșeurilor până în 2025, potrivit unui raport al Comisiei Europene.
Dezvoltarea Clujului urmărește dimensiunea verde, nepoluantă și de creștere a calității vieții. Iar orașul de pe Someș se modernizează după principii clare și transparente, cu finanțare europeană. Emil Boc le răspunde celor care contestă direcția de dezvoltare a orașului.
Bruxellesul a adoptat o serie de inițiative ce urmăresc să plaseze Uniunea Europeană pe calea către o tranziție verde. Edilul Emil Boc susține că orașele „eco” nu reprezintă un lux, ci o necesitate.
Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru furnizarea și amplasarea de panouri fotovoltaice pe 13 clădiri publice din municipiu. Printre ele se numără mai multe școli, creșe și grădinițe, dar și Casa de Cultură a Studenților.
Mai multe străzi din cartierul Grigorescu „scapă” de mașini și revin pietonilor, urmând a fi amenajate după conceptul de stradă „smart” și „walkable city”.