Cvasi-eșecul României euroatlantice la alegerile din toamnă poate fi explicat prin criza din sistemul educațional și plasarea interesului pentru știință într-un discurs periferic. „Reformele în educație și cercetare sunt protecția unei Românii euroatlantice”, spune rectorul UBB, profesorul Daniel David.
Criza din sistemul educațional, marcat de scandaluri de hărțuire și discriminare, precum și cea din sănătate, unde sunt raportate situații șocante, oferă taboul clinic al unei țări cu domenii cheie grav afectate. „România bolnavă are nevoie de noradrenalină!”, spune Daniel David.
Schimbări majore în profilul psihocultural al României la 105 de la Marea Unire. Individualismul pare să înlocuiască treptat profilul colectivist, însă românii idealizează tot mai mult trecutul și apreciază prea puțin rolul social al educației.
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă autorităţilor şi instituţiilor publice din România interzicerea descărcării, instalării şi utilizării a aplicaţiei TikTok pe telefoanele și dispozitivele de serviciu.
Potrivit noului pachet de legi ale educației, rectorii în funcție vor putea sta încă 10 ani la conducerea universităților. UBB va continua bunele practici ale tradiției academice potrivit cărora rectorii pot rămâne în funcție doar două mandate.
Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru furnizarea și amplasarea de panouri fotovoltaice pe 13 clădiri publice din municipiu. Printre ele se numără mai multe școli, creșe și grădinițe, dar și Casa de Cultură a Studenților.