Este în continuare epidemie de rujeolă, însă clujenii nu se înghesuie să își vaccineze copiii. Cel puțin asta reiese din datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Cluj (DSP) Cluj.
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu, a explicat că legea vaccinării nu este blocată, încă se poartă discuţii cu specialiştii şi cu ONG-urile, precizând că există un consens pentru obligativitatea informării cu privire la imunizare.
Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România, din care a fost eliminat data de intrare în vigoare a legii, care iniţial era 1 ianuarie 2018, în favoarea proiectului exprimându-se toţi cei 99 de senatori prezenţi.
Un nou deces din cauza rujeolei s-a înregistrat săptămâna trecută de data aceasta în Brașov. Astfel, numărul de îmbolnăviri a ajuns la 9.670, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. În acest context duminică a avut loc în Cluj-Napoca un miting împotriva legii vaccinării.
Ministerul Sănătăţii anunţă că va organiza, vineri, la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) o nouă etapă de dezbateri. Prima dezbatere publică legată de legea vaccinării a avut loc pe 11 mai şi a creat dispute între instituţii şi persoanele care sunt împotriva vaccinării.
Ministerul Sănătăţii a pus, marţi, în dezbatere publică, noul proiect al legii vaccinării. Părinţii nu vor fi sancţionaţi dacă vor refuza imunizarea copiilor dar la înscrierea la grădiniţă sau la şcoală trebuie să prezinte documente care atesta efectuarea vaccinelor obligatorii.