În România se nasc, anual, cel puțin o mie de copii cu malformații la inimă. Pot avea o viață normală, însă numai dacă sunt operați la timp, iar acest lucru se întâmplă doar în cazul a jumătate dintre ei. Alţii, cu puţin noroc, ajung în străinătate.
O echipă "100% românească" va opera, de la 1 februarie, copii cu probleme cardiace la Spitalul de Urgenţă ''Grigore Alexandrescu'', a anunţat managerul interimar al unităţii medicale, Alexandru Ulici.
Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hipocrat au discutat miercuri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în privinţa gărzilor suplimentare din spitale, care de la 1 august ar trebui să fie realizate în baza unui contract, însă în urma negocierilor nu s-a ajuns la nicio concluzie. Potrivit unui studiu, 76% din medicii români spun că muncesc de gardă şi 36 de ore în continuu, ceea ce duce la o oboseală cruntă şi la scăderea calităţii serviciilor medicale.
În contextul scandalului dezinfectanților diluați folosiți în spitale, chirurgii clujeni explică de ce sunt foarte importante aceste substanțe și ce ar însemna dacă nu ar fi folosite.
80 de medici şi 150 de asistente din NV şi V ţării vor urma cursuri de înaltă specialitate pentru diagnosticarea şi tratarea malformaţiilor cardiace la copii.
Institutul Inimii din Cluj-Napoca a reluat operaţiile pe cord la nou-născuţi şi la copii după o întrerupere de trei luni şi jumătate, din cauza subfinanţării, prima intervenţie fiind făcută vineri, la un copil de trei ani.