Unul din autorii celor mai controversate iniţiative legislative rămase în antologie sub numele de "Marţea Neagră" este de marţi ministru al Justiţiei.
Guvernul şi Parlamentul au elaborat şi adoptat legi într-o manieră netransparentă, iar Guvernul a continuat să adopte un număr mare de ordonanţe de urgenţă fără avizul Parlamentului, în timp ce Legislativul a votat adesea împotriva ridicării imunităţii unor membri suspectaţi de fapte de corupţie. Concluzia apare în Raportul Departamentului de Stat american pe anul 2014 privind "Practici în materie de drepturile omului", la capitolul despre România.
Aleşii aveau pregătită o nouă ofensivă asupra Codului Penal: 20 de propuneri de modificare a noilor legi penale într-o singură zi, marţea viitoare. Printre acestea, eliminarea cătuşelor pentru politicienii acuzaţi de corupţie şi schimbarea modului în care poate fi dispus arestul preventiv. Între timp, după izbucnirea scandalului legat de premierul Victor Ponta, lista a dispărut de pe site-ul Parlamentului, scrie digi24.ro.
Nici o săptămână fără surprize în Parlamentul României: aleşii mai strecoară un proiect care să îi avantajeze pe cei aflaţi în vizorul justiţiei. Un draft care circulă în Parlament le-ar putea aduce acestora, dacă va fi adoptat, o imunitate mai ridicată în faţa anchetelor justiţiei.
Parlamentarii readuc în discuţie superimunitatea folosindu-se de o prevedere care a fost declarată neconstituțională în 2013.