Postul Naşterii Domnului sau al Crăciunului, cu o durată de şase săptămâni, începe vineri, 15 noiembrie, fiind rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului.
Începând din data de 14 noiembrie am intrat în Postul Crăciunului, primul post din anul bisericesc și ultimul din cel civil. Ce este important de reținut este că acest post nu se referă doar la mâncare, ci este și o perioadă de curățare sufletească.
Se apropie cu pași repezi Crăciunul, cel mai așteptat moment al anului pentru majoritatea românilor. Și-au lăsat pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina „amprenta” asupra sărbătorii?
Postul Naşterii Domnului sau al Crăciunului, având o durată de şase săptămâni, începe marți, 15 noiembrie, fiind rânduit de Biserică pentru a-i pregăti pe credincioşi pentru marea sărbătoare a Naşterii lui Iisus Hristos.
Ce nu e bine să faci de Crăciun? Nașterea Domnului sau Crăciunul este o sărbătoare iubită de români, dar care se leagă de o serie de superstiții, tradiții și obiceiuri. Află ce este interzis să faci în ziua de Crăciun, 25 decembrie.
Crăciunul este, pe lângă o sărbătoare creştină, o perioadă a unor tradiţii şi superstiţii transmise din generaţie în generaţie. Colindul, scenetele cu motive religioase şi mesele bogate sunt nelipsite în toate colţurile României, în special la sat, acolo unde obiceiurile se păstrează mai bine.