Un studiu amplu publicat recent în British Medical Journal trage un semnal de alarmă asupra pericolelor ascunse în alimentele pe care le consumăm zilnic.
Oamenii de știință au descoperit o legătură potențială între o dietă săracă și riscul de cancer, concentrându-se pe metilglioxal, un produs secundar format atunci când organismul descompune glucoza.
În contextul actual al creșterii costului vieții, mulți dintre noi apelăm la alimente congelate ca o soluție convenabilă și economică. Însă, experții în nutriție trag un semnal de alarmă: nu toate produsele din congelator sunt la fel de sănătoase pe cât am crede.
Rezistența la insulină crește semnificativ riscul de a dezvolta diabet. Partea și mai proastă este că ai putea să fii rezistent la insulină ani în șir, fără să știi, pentru că simptomele sunt vagi sau lipsesc cu desăvârșire.
Un antreprenor de 53 de ani, care suferea de obezitate și a ajuns la spital din cauza palpitațiilor, a reușit să slăbească peste 70 de kilograme în doi ani.
Somnul neregulat crește riscul de hipertensiune, diabet, colesterol ridicat şi obezitate și poate produce demență. De ce e important să avem un program regulat de somn?