Anul 2017 a fost unul guvernat de tensiuni şi de contradicţii privind reforma justiţiei, acest lucru fiind subliniat cu vehemenţă şi de către experţii europeni, îngrijoraţi de evenimentele din sistemul judiciar din România.
Toate în lumea asta sunt molipsitoare (și cele rele și cele bune), se „iau” (și de vrei și de nu vrei). Despre cele bune (de obicei) nu sunt prea multe de spus, căci sunt puține și trec, de cele mai multe ori, neobservate.
Câteva zeci de persoane s-au strâns miercuri seara în Piaţa Unirii din Cluj pentru a protesta faţă de votul din Comisia Juridică a Senatului privind graţierea corupţilor. “Ordonanţa 13 se întoarce. Şi noi” este mesajul transmis de organizatori.
Fostul premier Dacian Cioloş consideră că România ar fi putut intra în 2017 în spaţiul Schengen, cel puţin cu "aeroporturile", dacă nu ar fi existat situaţia generată de OUG 13.
Situaţia generată de acţiunea DNA referitoare la OUG 13 este una gravă, care necesită o analiză serioasă la nivel de sistem, pentru a vedea care au fost cauzele ce au permis un astfel de derapaj, a declarat preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan.
Politicienii clujeni au păreri împărţite când vine vorba de controversatele subiecte din domeniul politic date zilele trecute la olimpiada de literatură română.
Clujenii au ieşit în stradă, în a patra duminică la rând, de data aceasta pentru a transmite un altfel de mesaj, mai degrabă pentru a marca o victorie şi a atrage atenţia că rămân vigilenţi la tot ceea ce se petrece pe scena politică, subliniază politologii clujeni.
Parchetul General informează că pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost înregistrată luni cauza cunoscută generic sub denumirea ''Adoptarea Ordonanței 13'', ca urmare a declinării competenței de către Direcția Națională Anticorupție.