Deficitul guvernamental al României a ajuns la 8,6% din PIB, în timp ce deficitul în UE a scăzut la 2,9%.
Bursa a reacționat pozitiv în urma deciziei CCR de anulare a alegerilor prezidențiale. Cu toate acestea, hotărârea Curții Constituționale alimentează incertitudinile investitorilor.
Creștere economică sub așteptări, bazată în bună măsură pe consum. Analiștii UBB au revizuit în scădere prognoza de creștere economică a României.
Economia României a crescut cu 5,8%, în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2021, atât pe seria brută, cât şi pe seria ajustată sezonier, iar în trimestrul II a consemnat o apreciere cu 2,1% raportat la trimestrul anterior, conform estimării semnal publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
O creştere de 5,2% a Produsului Intern Brut este asociată în zilele noastre mai degrabă celor mai performante economii emergente din Asia şi Africa decât creşterii lente înregistrate în rândul ţărilor Uniunii Europene, dar România a produs o surpriză cu ritmul său de creştere în T4 2013, cel mai bun din ultimii cinci ani, scrie jurnalistul britanic Andrew MacDowall, pe Beyond Brics, un blog afiliat cotidianului Financial Times.
Economia Chinei ar putea fi exagerată de autorităţile de la Beijing cu circa 1.000 de miliarde de dolari, 8-12% din activitatea economică anuală, prin publicarea de date "voit eronate" despre inflaţie şi PIB, arată un studiu publicat de un profesor de la Universitatea Peking din Beijing.
Fostul prim ministru, Emil Boc a declarat astăzi că în 2013 creşterea economică ar fi putut ajunge la peste 3%, însă din cauza Guvernului care a luat banii de la investiţii, creşterea a fost sub 2,2%.