România a depășit Polonia la Produsul Intern Brut per capita (PIB), raportat la paritatea puterii de cumpărare și se plasează peste Ungaria, Croația sau Grecia.
Potrivit datelor oficiale, România este cel mai ieftin stat din Uniunea Europeană la alimente și băuturi nealcoolice. Cum încearcă demagogul Călin Georgescu să manipuleze opinia publică prin îndemnul la boicotarea „marilor lanțuri multinaționale”?
Cluj-Napoca și Timișoara sunt singurele orașe din România ce oferă o calitate ridicată a vieții, în timp ce Bucureștiul se regăsește la coada clasamentului.
România a intrat în top 10 state europene în funcție de standardul puterii de cumpărare și a depășit țări precum Portugalia, Cehia, Slovacia și Ungaria.
Scăderea puterii de cumpărare şi concurenţa acerbă sunt doar două dintre aspectele care generează provocări în business.
Regiunile ţării unde puterea de cumpărare este mai ridicată faţă de restul ţării sunt: Bucureşti şi judeţele Cluj, Timiş, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Argeş şi Constanţa.
Cu o putere medie de cumpărare de 4.181 de euro, românii rămân pe locul 33 în clasamentul european al puterii de cumpărare, la fel ca în 2015, situându-se cu mult sub puterea medie de cumpărare, de 13.672 de euro pentru cele 42 de ţări europene analizate de GfK.
România bifează un nou record, însă unul negativ. Cât costă benzina în alte ţări şi care e puterea de cumpărare a românilor când vine vorba de carburant?