Trotinetele electrice au devenit un mijloc de transport foarte folosit de clujeni, în ultimii ani. Deși există un regulament clar stabilit, acestea sunt, însă, adeseori parcate necorespunzător, în mijlocul trotuarului sau chiar aruncate în Someș.
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, consideră „drastică” decizia administrației locale din Constanța de a nu prelungi autorizațiile de funcționare ale firmelor Bolt și Uber pentru închirierea de trotinete electrice.
Autorizațiile operatorilor de servicii de închiriere a trotinetelor electrice au fost supendate într-un municipiu din România, „din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului”.
Mai mulţi parlamentari liberali au depus la Parlament un proiect legislativ potrivit căruia poliţia locală va putea da amenzi conducătorilor de trotinete electrice care nu respectă normele rutiere.
Doar de la începutul anului și până acum, polițiștii locali din Cluj-Napoca au ridicat peste 500 de trotinete parcate ilegal pe spațiul public, a anunțat șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean.
Un număr de 3.200 de trotinete electrice pe străzile din municipiu. Autoritățile atrag atenția celor care folosesc transportul alternativ în privința respectării regulilor de circulație și parcare a trotinetelor.